

Utah Prosecution Council Fall Prosecutors Training Conference

September 20-22, 2023

Best Western Plus Ruby's Inn 26 South Main #640001 Bryce Canyon City, Utah

AGENDA

12:30	Registration Desk Open
12:45	Welcome and Administrative ~ Robert Church - Director, Utah Prosecution Council
1:00 [CLE 60 min.]	R404 (b) and (c) As It Relates to Sex Crimes and Victim Cases ~ Shane Klenk - Chief Deputy, Iron County Attorney's Office
2:00	Break
2:15 [CLE 60 min.]	Proactive Use R412 ~ Christine Scott - Deputy Utah County Attorney
3:15	Break
3:30	How a Prosecutor Can Best Use a Forensic Interviewer When Preparing to Cross-examine a Defense Expert in Child Sex Abuse Cases.
[CLE 60 min.]	~ Kacy Crandall - Attorney Guardian ad Litem, Private and Conflict Guardian ad Litem Coordinator
4:30	Adjourn
Daily CLE min. $180 \div 60 = 3$ hrsl	

WEDNESDAY, SEPTEMBER 20th

```
THURSDAY, SEPTEMBER 21st
              Registration Desk Open
7:45
8:00
              Critical Conversations with Victim's of Crime
[CLE 60 min.]
                     ~ Tony Graf - Deputy Davis County Attorney
9:00
                     Break
9:15
              Geo-fencing
                     ~ Detective Dan Jewell - Layton City Police Department
[CLE 90 min.]
                     ~ Nathan Lyon - Deputy Davis County Attorney
              Break
10:45
11:00
              Analytical Advocacy
[CLE 60 min.]
                     ~ Blair Wardle - Chief Criminal Deputy, Box Elder County Attorney's Office
12:00
               Lunch Presentation (Lunch Provided)
               Utah Medical Cannabis Law and Program Basics
                    ~ Richard Oborn - Director, Center of Medical Cannabis,
[CLE 60 min.]
                                     Utah Department of Health and Human Services
              SCOTUS Update
1:30
                    ~ David Simpson - Assistant Solicitor General, Criminal Appeals,
[CLE 60 min.]
                                       Division, Utah Attorney General's Office
2:30
              Break
2:45
              Achieving Success When DV Victims are Unable to Participate - A Case Study
                     ~ Ryan Robinson - Chief Prosecutor, West Valley City Attorney's Office
[CLE 60 min.]
                    ~ Rhiannon Mann - City Prosecutor, West Valley City Attorney's Office
```

3:45

Adjourn

[Daily CLE: 390 min. \div 60 = 6.5 hrs]

```
FRIDAY, SEPTEMBER 22nd
8:00
               Registration Desk Open
8:30
               R702 Experts: Defense Experts: Exclude 'em and If You Can't Do That, Cross 'em.
                     ~ Branden Miles - Deputy Weber County Attorney
[CLE 60 min.]
9:30
               Break
9:45
               Eye Detect & Probabilistic Geno-typing
[CLE 30 min.]
                      ~ Christine Scott - Deputy Utah County Attorney
10:15
               Break
10:30
               Burnout, Self Care (A Professional and Civility Presentation)
[CLE 60 min.]
                      ~ Miriah Ikemiyashiro - LCSW, Resident Therapist,
                                             West Valley Police Department
11:30
               Wrap-Up & Adjourn
[Daily CLE 150 min. \div 60 = 2.5 \text{ hrs}]
```

[GRAND TOTAL: CLE Hours: 720 minutes \div 60 minutes = 12 hours (including zero (0) hour of ethics and one (1) hour of professionalism.]

Conference materials maybe accessed at https://upc.utah.gov